Μαύρο στην ΕΡΤ από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ... Η ΕΡΤ επαναλειτούργησε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Όταν έχεις πρόβλημα με την δουλειά σου, μερικοί κανόνες:

* Γίνεσαι μέλος του Σωματείου αν δεν είσαι, αλλιώς δεν ισχύει η ΚΣΣΕ σου
* Δεν χάνεις την ιδιοσυγκρασία σου,
* Δεν παραιτείσαι,
* Είσαι ψύχραιμος,
* Κράτησε σημειώσεις τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει,
* Έρχεσαι σε επαφή με το Σωματείο σου όσο το δυνατόν συντομότερο,
* Δεν υπογράφεις κανένα χαρτί ή γράφεις ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ και μετά η υπογραφή.

εως την άλλη φορά:

εως την άλλη φορά:

ERT3

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης σε ξενοδοχεία της Ρόδου.

Για να προσληφθεί κάποιος εργαζόμενος οφείλει να υπογράψει πρώτα δήλωση στην οποία αναφέρει ότι δεν είναι μέλος εργατικού σωματείου.

Νέα απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης επιδιώκουν οι εργοδότες όπως αποκαλύπτει ο «Ριζοσπάστης» στο φύλλο της Τετάρτης 4 Ιούνη.

Στα ξενοδοχεία «Paradise Mare» και «Village» της Ρόδου, πιθανότατα και σε όλα τα υπόλοιπα από τα συνολικά οκτώ του ομίλου «Aldemar» σε Ρόδο, Κρήτη και Πύργο, για να προσληφθεί ένας εργαζόμενος πρέπει πρώτα να δηλώσει ότι δεν είναι μέλος σε κανένα εργατικό σωματείο!

Ο όρος αυτός περιέχεται στην ατομική σύμβαση που έχει συντάξει η εργοδοσία και καλείται να υπογράψει ο εργαζόμενος. Συγκεκριμένα, στον όρο ΙΖ της ατομικής σύμβασης, αναφέρεται επί λέξει: «Ο εργαζόμενος δηλώνει ότι ανέγνωσε όλους τους όρους της παρούσης, στους οποίους συμφωνεί και αποδέχεται και δηλώνει ότι δεν είναι μέλος κάποιου εργατικού σωματείου».

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζόμενων, ο όμιλος «Aldemar» στη Ρόδο αρνείται να δώσει δουλειά σε παλιούς εργαζόμενους που απασχολήθηκαν την περσινή περίοδο και τώρα έχουν δικαίωμα, μέσω του σωματείου τους, να κάνουν αίτηση για επαναπρόσληψη. Επιδίωξη της εργοδοσίας είναι να απαλλαγεί από τις όποιες υποχρεώσεις απέναντί τους και ταυτόχρονα να ξεμπερδεύει με το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση.

Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, η εντατικοποίηση της εργασίας στα ξενοδοχεία έχει ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, λόγω των υψηλών πληροτήτων και της υποστελέχωσης των τμημάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη βγαίνει η δουλειά και πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι να δουλεύουν για περισσότερες ώρες, με σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους και συχνά εργατικά ατυχήματα.

Στον όμιλο «Aldemar», που δεν είναι ο μόνος, η πληρωμή των δεδουλευμένων, σχεδόν πάντα, γίνεται με καθυστέρηση, ενώ και στην ατομική σύμβαση υπάρχει ο όρος ότι ο μισθός θα καταβάλλεται «μέχρι το τέλος του επόμενου μηνός». Τέλος, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, σε μεγάλο μέρος των εργαζομένων οφείλεται ακόμα το επίδομα και η αποζημίωση αδείας από την προηγούμενη χρονιά.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η στάση της πολυεθνικής είναι από τα πλέον αποκαλυπτικά παραδείγματα για το πώς εννοούν την ανάπτυξη και ειδικά στον τουρισμό, τον οποίο κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν «βασικό πυλώνα της».

Πηγή: ThePressProject


  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Μ.Ε.Τ.Α. Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου