Μαύρο στην ΕΡΤ από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ... Η ΕΡΤ επαναλειτούργησε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Όταν έχεις πρόβλημα με την δουλειά σου, μερικοί κανόνες:

* Γίνεσαι μέλος του Σωματείου αν δεν είσαι, αλλιώς δεν ισχύει η ΚΣΣΕ σου
* Δεν χάνεις την ιδιοσυγκρασία σου,
* Δεν παραιτείσαι,
* Είσαι ψύχραιμος,
* Κράτησε σημειώσεις τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει,
* Έρχεσαι σε επαφή με το Σωματείο σου όσο το δυνατόν συντομότερο,
* Δεν υπογράφεις κανένα χαρτί ή γράφεις ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ και μετά η υπογραφή.

εως την άλλη φορά:

εως την άλλη φορά:

ERT3

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Προς νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση, με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο, συνεχίζει την προσαρμογή στη μνημονιακή πολιτική όλης της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, με στόχο τις απολύσεις εργαζομένων, την κατάργηση υπηρεσιών, τη δημιουργία μιας κάστας υπηρεσιακών στελεχών, που θα εφαρμόζουν πιστά τις αντικοινωνικές πολιτικές και θα διεκπεραιώνουν τις απολύσεις μέσω και του νέου συστήματος "αξιολόγησης".

Παράλληλα θα χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή του ατομικού μισθού, καταργώντας κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμαύτευσης και αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων.

Ολόκληρο το δημοσίευμα του "Εθνους" έχει ως εξής:

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο. Περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές, όπως η συνέντευξη και η εμπλοκή τόσο του ΑΣΕΠ όσο και της συμμετοχής στελεχών του ιδιωτικού τομέα ως αξιολογητές. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η κατάργηση της επετηρίδας, ενώ η θητεία των επιτυχόντων στις θέσεις ευθύνης θα είναι πενταετής.

Όπως επισημαίνεται, για να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στο νέο σύστημα, προβλέπεται η ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ενώ ταυτόχρονα σε όλα τα στάδια (προφίλ θέσης, κριτήρια αξιολόγησης, αποτελέσματα γραπτών εξετάσεων και συνέντευξης) θα αναρτώνται σε «πραγματικό χρόνο» στο Διαδίκτυο.

ΕΔΩ η ιστοσελίδα για τη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου για την επιλογή των προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Πληροφορίες, σε powerpoint, για το νέο σύστημα.


  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Μ.Ε.Τ.Α. Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου